2012. április 3., kedd

Modelo especial

Tesztelés időpontja:

2012. március 18., Tallinn (üveges)

Ismét Mexikó, és ismét a Grupo Modelo, vagy más néven a Cerveceria Modelo. Ezúttal egy pilzeni stílusú sörrel volt dolgom. Ha valaki megpróbál róla némi információt beszerezni, nem lesz könnyű dolga, a neten szinte semmit nem lehet fellelni, egyedül annyit találtam, hogy 1925 óta készítik.

Hasonlóan a korábban már tesztelt mexikói sörökhöz, ezt is áttetsző palackba teszik, és ennek az űrmértéke sem félliteres, 35,5 centiliter, ami nem egy szabvány méret. Akoholtartalma átlagos, 4,5 %, s nagyjából ez volt minden, amit az üveg megbontása előtt sikerült megtudnom.

Pohárba kitöltve olyan minimális hab keletkezett, amit nehéz überelni alulról. A dolog érdekes abból a szempontból, hogy kitöltés közben irgalmatlan mennyiségű szénsav volt jelen... Az íze viszont roppant érdekes volt. Először édeskés volt, aztán előjött a szénsav mögül némi gabonaíz, ami leginkább kukoricára emlékeztetett. Sajnos nem tudom az összetevőket, így csak találgatni tudok, de nagyon valószínűnek tartom, hogy mexikói lévén, van benne kukorica. Az édeskés indítás után az utóíz elmegy a kesernyésség felé, bár ez alig észrevehető.



Nem biztos, hogy még egyszer ki fogom próbálni...

Megjelenés 5
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 10
Összesen 25
Régi értékelés szerint 5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése